Ingredienser

  • 1 st kyckling ca 1,2 kg
  • 1 citron
  • olivolja
  • 1-2 msk sichuanpeppar
  • ca 700 g rotgrönsaker (morot, sötpotatis, rödbetor, lök, palsternacka, potatis, vitlök)
  • färsk timjan
  • 125 g Cantadou Vitlök och örter

Gör så här

Dela kycklingen i bitar och pressa citronsaft över bitarna. Gnid sedan in kycklingen med Sichuanpeppar och krydda även med lite salt. Skala och dela rotgrönsakerna i bitar och vänd dom i lite olivolja. Krydda med salt och peppar och lite rivet citronskal. Blanda ner några kvistar timjan och lägg ut på en plåt eller eldfast form. Ställ in i ugnen på 175°C. Stek skinnsidan på kycklingen i en stekpanna till det får en fin färg. Lägg sedan bitarna på grönsakerna och låt steka med i ugnen till kött och grönsaker är klara. Ca 40 minuter totalt. Servera med Cantadou Vitlök och örter som man har rört ut med ca 1 dl mjölk.