Ingredienser

  • 125 g Cantadou Pepparrot
  • 1 finhackad lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ev. 1 dl vitt vin
  • 4 msk hummerfond
  • 8 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • ca 2 tsk maizenamjöl
  • 200 g pillade räkor
  • 3 salladslökar
  • 2 kvistar dill
  • 1/2 tsk chiliflakes

Gör så här

Hetta upp en klick smör i en kastrull som ska rymma hela soppan. Fräs lök och vitlök någon minut utan att den tar färg. Häll på vin, hummerfond, buljong och grädde och låt soppan koka i ca 15 minuter. Red av soppan med maizenamjöl utrört i lite vatten och smaka av med salt och peppar. Rosta räkorna hastigt i het panna. Tag av från värmen och blanda ner fint skuren salladslök, hackad dill och chiliflakes. Fördela räkorna i mitten av varma soppskålar och häll på den varma soppan. Avsluta med en klick Cantadou Pepparrot.