Ingredienser

  • 700 g högrev i bitar
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl kalvbuljong
  • 100 g färska champinjoner
  • 100 g varmrökt sidfläsk
  • 2 askar Cantadou 4 Peppar
  • färsk timjan

Gör så här

Hetta upp lite rapsolja i en gryta. Krydda och bryn köttet på hög värme till det får en fin färg. Häll på buljong och vin och låt köttet koka i ca 40 minuter. Skär grönsakerna i bitar och lägg i grytan och låt koka med i ca 20 minuter. Skär fläsket i bitar och stek gyllenbrunt i lite rapsolja. Tag grytan från värmen och sila ner skyn i en annan kastrull. Tillsätt en ask Cantadou och låt koka i ca 6 minuter smaka av med salt och peppar. Red ev. med lite maizenamjöl utrört i lite vatten. Häll tillbaka såsen över köttet och grönsakerna och garnera med en klick Cantadou och några timjankvistar.